X
GO

Dan tehničke kulture – Seget Donji

  • 30 svibnja 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 493
Dan tehničke kulture – Seget Donji

23. 05. 2017. u Osnovnoj školi Kralja Zvonimira u Segetu Donjem u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije organiziran je Dan tehničke kulture.

Tom prigodom za učenike su uz prezentiranje rada Zajednice tehničke kulture i raznovrsnih područja tehničke kulture, organizirane radionice modelarstva i robotike.

Na radionici modelarstva 16 učenika i učenica upoznali su se s tehnikama obrade drveta te su ovladali korištenjem malim modelarskim strojevima – Unimat.

Male vrijedne ruke nestrpljivo su prionule izreadi svojih prvih radova koji su postepeno poprimali završnu formu. Nakon dva školska sata uspješno su završene kućice koje su učenici i učenice ponijeli u svoja razredna odjeljenja gdje će ih u sklopu satova likovnog odgoja dodatno ukrašavati.

Na radionici robotike 18 učenika i učenica po prvi put su imali priliku susresti se s robotima kakvima se njihovi vršnjaci natječu na natjecanjima mladih tehničara i robotičkoj ligi.

Nakon upoznavanja sa osnovama robotike čenici su uspješno ovladali izradama strujnih krugova s više trošila spojenima paralelno i serijski koji su se pokretali različitom kombinacijom prekidača.

Vrijeme predviđeno za održavanje ove radionice prošlo je u trenu, a mali robotičari su se prepuni pozitivnih dojmova i novih znanja interesirali za nastavak održavanja ovakvih radionica.

Voditelj radionica bio je Toni Jagnjić.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost ravnatelju gosp. Dominiku Matkoviću na suradnji i susretljivosti.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x