X
GO

Dan tehničke kulture u Osnovnoj školi Spinut – Split

  • 30 svibnja 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 581
Dan tehničke kulture u Osnovnoj školi Spinut – Split

Povodom Dana škole, 17. svibnja 2017. Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirala je u Osnovnoj školi Spinut Dan tehničke kulture.

Tom prigodom za učenike nižih razreda organizirane su radionice modelarstva. Na njima su učenicima prezentirani modelarski programi koji se provode u Centru tehničke kulture Kman (izrdada uporabnih tehničkih tvorevina, raketno i zrakoplovno modelarstvo.

Učenici su imali priliku ovladati korištenjem Unimat strojeva te na njima, tehnikom piljenja, izraditi od šperploče svoje prve radove. Uz malu pomoć voditelja svi učenici i učenice su uspješno napravili kućice koje su izmamile osmjehe na radosnim licima.

Za učenike viših razreda organizirana je radionica elementarne robotike na kojoj su učenici izrađivali ožičenja različitih kombinacija strujnih krugova. Stečena znanja i vještine primjenili su kod upravnjanja smijerom vrtnje elektro motora te pri izradi ručno upravljanih robotskih kolica.

Voditelj radionica bio je Toni Jagnjić.

Obzirom na izuzetan interes učenika očekujemo da će se veliki broj uključiti u radionice Zajednice tehničke kulture grada Splita koje će biti organizirane za vrijeme ljetnih praznika u Centru tehničke kulture Kman.

Koristimo priliku da se zahvalimo pedagoginji Fadili Zoranić na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog programa.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x