X
GO

Ekološka akcija SPLIT - EKO 2017. (Bene - Prva voda)

  • 29 svibnja 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 421

Povodom svjetskog dan zaštite okoliša 05. lipnja Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split u suradnji s Hrvatskim ronilačkim savezom, Gradom Splitom i TZ Grada i Županijom Splitsko-dalmatinskom  i ove godine organizira ekološku akciju čišćenja podmorja u Splitu na akvatoriju gradskih plaža. Ekološka akcija „SPLIT EKO 2017.“ će se održati u Splitu na gradskoj plaži Bene - Prva voda 03. lipnja 2017. s početkom u 09.30. sati, a manifestacija za goste sudionike trajati će od 02. - 04. lipnja 2017.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 05. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). U proteklih četrdesetak godina ova manifestacija je izrasla u jedan od najjačih mehanizama kojima Ujedinjeni narodi podižu svijest ljudi širom našeg planeta o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice i potiču ih da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve. REK HVIDR-a Split je od utemeljenja 1996. svake godine prisutan kako na sudjelovanju tako i na suorganizaciji ili pak samostalnoj organizaciji ronilačko-ekoloških akcija čišćenja u što dostojnijem obilježavanju ovog značajnog datuma.

Ova ekološka akcija je jedna od 20-tak eko-akcija koje provodimo ove godine, pored drugih brojni aktivnosti gdje se volonterskim radom nesebično žrtvujemo za bolju i sigurniju društvenu zajednicu. Znajući da i vi u svojim aktivnostima činite puno u zaštiti okoliša ovim putem Vas pozivamo da svojim sudjelovanjem u što većem broju uveličate ekološku akcije čišćenja podmorja Bene - Prva voda "SPLIT - EKO 2017.". Za sve sudionike organizator je osigurao tehničke preduvjete za provedbu, te okrjepu sudionika, a za goste sudionike iz udaljenih krajeva ronilački izlet u nedjelju 04. lipnja.

Plan i program akcije (subota - 03. lipnja 2017.):

 

-  09:30 - okupljanje na plaži Bene („Šporski-rekreacijski centar“)

-  10:00 - Pozdravna riječ domaćina i brifing

-  10:30 - akcija čišćenja podmorja na plaži Bene - Prva voda

-  14:00 - ručak za sve sudionike

-  18:00 - punjenje boca za sudionike ron. izleta

 

Lijepo Vas zamoljavamo da nas za upite kontaktirate putem maila: kculjak2@yahoo.com.hr ili na mob. gsm br. 091/736-1222. Osoba za kontakt je Kamilo Čuljak. Ponijeti napunjene ronilačke boce sa sobom i sretan dolazak.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x