X
GO

PODJELJENE DIPLOME NAJBOLJIMA

  • 8 lipnja 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 575

 

Na redovnoj godišnjoj Skupštini radio kluba Vidova Gora iz Supetra koja je održana jučer, između ostalog podijeljene su i diplome najuspješnijim mladim radiooperatorima za osvojena zapaženo visoka mjesta na svjetskim digitalnim natjecanjima.

Moramo istaknuti da su tijekom 2016. godine mladi operatori održali 15 digitalnih natjecanja od čega su dva puta osvojili prvo mjesto u svijetu ( CQ BDM RTTY i  EU PSK63 DX CTS ) a na ostalim su  se natjecanjima kretali od 2. do 24 mjesta u svijetu.

Na domaćim natjecanjima nisu baš briljirali pa su tako plasirali od 2. do 12 mjesta.

Ova je godina također dobro počela pa je u prva 4 mjeseca odrađeno čak 5 svjetskih DIGI natjecanja a najbolje su rezultate postigli u natjecanju EA PSK 63 gdje su osvojili 7. mjesto te u natjecanju EA RTTY s osvojenim 8. mjestom u svijetu.

U domaćem natjecanju posebno treba istaći mladog Josipa Martinovića 9A3EMJ koji je osvojio prvo mjesto u HR Kupu u kategoriji P operatora.

Ne smijemo zaboraviti ni ostale zaslužne operatore koji su svojim radom doprinjeli ukupnom uspjehu ovog kluba pa spomenimo tri mlade operatorke Lorenu , Halimu i Paulinu te Jerka, Darija, Davida, Marija i Jakova kojima se pridružuju malo stariji operatori i budući studenti a to su Tonči, Niko i Damir.

Sekcija elektroničara – konstruktora također se može pohvaliti većim brojem izrađenih kratkovalnih prijemnika, špijunskih buba, zujalica i mino-detektora. Dvoje ''osmaša'' upravo završavaju ispravljače s regulacijom napona koji će mnogo pomoći budućim konstruktorima.

Skupština je kako je to inače običaj, nakon podjele diploma završila prigodnim domjenkom.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x