X
GO

Sedmi posjet studenata Pomorskog fakulteta Zvjezdanom selu Mosor

  • 30 svibnja 2017
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 546

Suradnja Pomorskog fakulteta u Splitu i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM), nastavljena je i sedme godine za redom! Ukupno 76 studenata preddiplomskog studija pomorske nautike, podijeljenih u dvije skupine i pod vodstvom prof. Zvonimira Lušića, posjetilo je 24. travnja i 8. svibnja zvjezdarnicu na vrhu Makirini, a sve u okviru kolegija astronomske navigacije.

Na početku obiju posjeta, studenti su kao i ranijih godina pod vodstvom svojih profesora s terase zvjezdarnice obavili vježbu rukovanja sekstantom. Vremenski uvjeti prilikom posjete prve skupine su bili vrlo povoljni, pa su studenti nakon predavanja o Sunčevom sustavu dobili priliku kroz teleskop zvjezdarnice pogledati planet Jupiter. Nažalost, za posjete druge skupine, oblaci su upravo po okončanju predavanja bili pokrili i Mjesec i Jupiter, pa promatranje tih objekata nije moglo biti provedeno.

Posjet studenata je organizirao tajnik ZSM-a Tomislav Nikolić, dok je predavanja održao i promatranja vodio astronom-animator Udruge Zoran Knez.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x