X
GO

STARTALO 60. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

  • 1 veljače 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 928
STARTALO 60. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Danas je u Supetru odrađen prvi krug natjecanja mladih tehničara u Republici Hrvatskoj u kojem su sudjelovali mladi radioamateri Vidove Gore.

Na školsko klupskom nivou našlo se petero mladih natjecatelja koji su svoje znanje pokazali u 3 kategorije i to: radioorijentacija – pronalaženje skrivenog odašiljača, izrada tehničke tvorevine na eksperimentalnoj pločici i već standardno pisanje testova iz gradiva tehničke kulture.

Prvi dio natjecanja proveden je u školskoj sportskoj dvorani gdje su svi natjecatelji uspjeli pronaći skrivenu ''lisicu'' u roku od 5 minuta. Osim toga natjecatelji su pokazali svoje znanje i vještinu u održavanju komunikacije malim radio stanicama te snalaženje na slijepoj topografskoj karti gdje su trebali locirati ''unesrećenu osobu''.

Odmah nakon toga preselili su se u prostorije Srednje škole gdje im je ravnatelj iste osigurao učionicu za pisanje testova.

Izrada tehničke tvorevine realizirana je u samoj učionici i radionici radio kluba a svi prijemnici su proradili ''iz prve'' na opće zadovoljstvo svih učesnika.

A kao što je postalo pravilo iz ranijih natjecanja, pobjednika su odlučili bodovi iz testova pa je tako Halima Akbieva prva sa 98 bodova ( 100%), Toni Pučo drugi sa 90 bodova, Dominik Vicelić treći sa 84 boda te slijede David Kelava sa 82 i Luka Kazalicki sa 81 bodom.

Za mjesec dana je natjecanje na županijskom nivou. Koliko će naših natjecatelja biti pozvano još se ne zna jer sve ovisi o ukupnom broju prijavljenih kandidata.

A pobjednika na županijskom nivou čeka državno prvenstvo u Primoštenu.

Hoće li netko od naših opet biti te sreće počekajmo.

 

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x