X
GO

Stiže oprema iz fondova EU

  • 18 veljače 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 167
Stiže oprema iz fondova EU

Ovih je dana bilo veselo u prostorijama supetarskog radio kluba Vidova Gora. A kako i ne bi kad je stigla dugo očekivana oprema za rad u vanrednim situacijama. Pa krenimo ispočetka.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije raspisalo je početkom 2018. godine Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima pa je slijedom toga izrađen projekt kojim se željela osigurati oprema za rad u slučaju elementarnih nepogoda poput požara, potresa, prekida opskrbe električnom energijom i slično.

 

Zahvaljujući razumijevanju Ministarstva koje želi pomoći udrugama na otocima prihvaćen je naš Projekt temeljem kojeg su dodijeljena potrebna sredstva.

Uslijedila je nabava i oprema je neki dan osvanula u radio klubu.

 

Uz pomoć prenosivog agregata HONDA i jakog GEL akumulatora omogućit će se nastavak rada za slučaj prekida opskrbe el. strujom u trenucima kad je razmjena informacija sa kopnom putem radio uređaja najpotrebnija. A znamo da ni mobiteli i ostale mreže ne će funkcionirati pa će aktivnost radioamatera u takvim situacijama doći do punog izražaja.

 

Sada predstoji priprema mobilnih radio uređaja, magnetskih antena i odgovarajuće instalacije za takav način rada . Ova dodatna oprema nabavljena je nešto ranije iz sredstava Splitsko-dalmatinske županije, također putem odobrenog Projekta.

 

A čim vremenske prilike budu povoljne organizirat će se pokazna vježba .

Zlu ne trebalo…

 

 

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x