X
GO

Započeli Dani tehničke kulture 2021. u OŠ Split 3!

  • 9 studenog 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 46
Započeli Dani tehničke kulture 2021. u OŠ Split 3!

U organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Splita započela je dvodnevna manifestacija "Dani tehničke kulture 2021" u OŠ Split 3. Na manifestaciji će biti održane raznolike radionice iz područja tehničke kulture: radionice modelarstva, robotike, elektronike, radionica brodomodelarstva, radionica o dronovima i arduino radionica. U provedbi radionica sudjeluju mentori iz udruga članica ZTK grada Splita, zaposlenici Zajednice i suradnici iz Aerotehničke udruge Split.
Prva je na rasporedu bila radionica modelarstva, pod vodstvom prof. Martina Olujića, člana DPTK Split i predsjednika ZTK grada Splita. Radionici je prisustvovalo 25 učenika od 5. do 8. razreda, koji su izrađivali jednostavne uporabne predmete (držač za ubruse) uspomoć ubodnih pila i pomoćnih alata. Ovo je druga po redu ovogodišnja manifestacija kojoj je cilj promovirati i popularizirati područja tehničke kulture među djecom i mladima.

Druga je po rasporedu bila radionica robotike. Radionici je prisustvovalo 26 učenika od četvrtog do šestog razreda, a radionicu je vodila Ella Rinčić, stručna suradnica u Zajednici tehničke kulture grada Splita. Učenici su stjecali znanja o programiranja robota mBot2.

U popodnevnim satima je na programu bila radionica elementarne elektronike. Vodio ju je član DPTK Split, Dragan Stanojević, prof. tehničke kulture i informatike u OŠ Petra Kružića u Klisu i OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu. Radionici je prisustvovalo 15 učenika osmih razreda, koji su se upoznavali s osnovnim svojstvima elektroničkih elemenata, te izrađivali elektroničke sklopove.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x