X
GO

Završeno školsko-klupsko natjecanje mladih tehničara

Novosti iz supetarskog Radio kluba "Vidova gora"

  • 6 veljače 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 433
Završeno školsko-klupsko natjecanje mladih tehničara

Dana 4. veljače je u Supetru završeno 63. natjecanje mladih tehničara na školsko-klupskoj razini. Pobjednici će početkom ožujka nastupiti na županijskom natjecanju, dok pobjednici istog odlaze u travnju na državno natjecanje.

Najprije je održana vježba pronalaženja "unesrećene osobe" i javljanje njezine lokacije putem ručne radio stanice. Kako je vježba održana u školskoj sportskoj dvorani svi su učesnici imali neproziran povez preko očiju, a svojim ručnim radiogoniometrima tražili su skrivenu radio stanicu koja je predstavljala unesrećenu osobu. Najbrži u toj disciplini bio je Ivan Bošnjak, koji je ujedno bio i najmlađi natjecatelj. On je u prvom krugu svoje potragu završio u nogometnoj mreži! Drugo i treće mjesto osvojile su Kaja i Mirena, a četvrto Mario.

Drugog dana je natjecanje nastavljeno rješavanjem testova, te izradom zadane tehničke tvorevine koja je ovog puta bio tonski oscilator s elektronskim krugom. Uređaj je sastavljan na eksperimentalnoj pločici. U toj disciplini su najbolje bile iskusne Kaja i Mirena kojima je ovo drugo natjecanje. Njihovi su uradci "prosvirali" već iz prvog pokušaja. Ivan i Mario morat će još malo poraditi na brzini i estetici uratka.

Na kraju su zbrojeni bodovi iz sve tri discipline pa je tako Mirena Derado zauzela prvo mjesto sa osvojenih 87 bodova, druga je Kaja Dodig sa 83 boda, treći Ivan Bošnjak sa solidnih 65 bodova. Posljednji je bio Mario Mažar sa 57 bodova.

Natjecanje je provedeno u skladu s epidemiološkim uputama kriznog stožera.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić i Nino Perasić

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x