X
GO

1000 VEZA SUPETARSKIH RADIOAMATERA

  • 2 siječnja 2018
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 2162
1000 VEZA SUPETARSKIH RADIOAMATERA

Posljednjeg dana Stare godine završava i jednomjesečna svjetska akcija '' YOUNGSTERS ON THE AIR ''  ili skraćeno YOTA u kojoj su glavnu riječ vodili isključivo mladi radio amateri.

Cilj ove aktivnosti je između ostalog bio i popularizacija ovog predivnog hobija među mladim radioamaterima te uspostavljanje kontakata s najudaljenijim radiostanicama na svijetu.

U tom su vremenu mladi supetarski radioamateri održali preko 1000 veza od Amerike do Japana a najviše ih je bilo iz Rusije i Ukrajine gdje je ovaj ''radiosport'' i najrašireniji.

Radili su isključivo digitalnim načinom rada za kojeg su oni pravi ''eksperti''.

Osim mladih supetrana u akciji su sudjelovali i radioamateri iz Kaštel Gomilice ( 9A1CIG ) i Zadra  ( 9A1ZDR ) pa su tako lovci na diplome iz cijelog svijeta imali prigodu osvojiti barem brončanu YOTA diplomu.  Za pohvaliti je naše operatore koji su istu svi odreda osvojili , a to su Halima, Jerko, Toni, Dome, Luka ,David i Jakov .

Početak Nove Godine obilježit će pripreme za polaganje ispita za troje novih mladih operatora a ostatak ekipe spremat će se na 60. natjecanje mladih tehničara.

O tome svakako u Novoj Godini..

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x