X
GO

AKTIVNOSTI FOTOKLUBA FAROS U 2020 GODINI

  • 23 siječnja 2020
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 209
AKTIVNOSTI FOTOKLUBA FAROS U 2020 GODINI

Dana 15.01.2020 godine u osnovnoj školi Petar Hektorović  udruga Fotoklub Faros iz Starog Grada otvorila je svoja vrata mladima u izvannastavnim aktivnostima iz područja foto tehnike.
Udruga održava tečaj osnove fotografije , a interes mladih je izuzetan, najveći broj znatiželjnih mladih za područje stare  foto tehnike su učenici 5, 6 ,7  i 8 razreda  iz OŠ „Petra Hektorovića“.Foto sekcija djeluje u Osnovnoj školi Petar Hektorović :  grupa 1 je srijedom u 14h a grupa 2 srijedom u 15h.

Učenici će steći znanje o: povijesti fotografije, fotoaparatu, dijelovima fotoaparata, objektivu, optičkim svojstvima objektiva, filterima, rasvjeti, elementima kompozicije, planovima i kutovima snimanja,C/B foto materijalima i njihovoj obradi, radu u laboratoriju i razvijanju filma, izradi fotografije, pogreškama na negativu te ispravljanju istih, digitalnim fotografskim aparatima  ,obradi  digitalnih fotografija i izradi fotografija  pomoću printera i još mnogo zanimljivih  tema iz foto tehnike .

Za sada imamo uključeno 20 učenika 5 i 6 razreda te 10 učenika 7 i 8 razreda . S obzirom  da  učitelj tehničke kulture nije uspio obavijestiti sve razrede u školi o početku rada foto sekcije  jer  se dogovor sa ravnateljicom osnovne škole Petar Hektorović  dogodio u srijedu a  foto sekcija je započela sa radom odmah u srijedu  očekujemo uključenje velikog broja učenika  u foto sekciji .  Ovim putem  se želim zahvaliti ravnateljici osnovne škole Petar Hektorović  gospođi Jasminki Pakušić  koja je  našoj udruzi FOTOKLUBU FAROS pozitivno odgovorila na zamolbu  i omogućila  osnivanje foto-sekcije u osnovnoj školi Petar Hektorović  .  Veliko Hvala predsjedniku ZTK S-D-Ž gospodinu Ivici Pivačiću na podršci oko rješavanja problema prostora naše udruge  kao i Skupštini ZTK S-D-Ž.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x