X
GO

Deveti posjet studenata Pomorskog fakulteta Zvjezdanom selu Mosor

  • 23 svibnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 881
Deveti posjet studenata Pomorskog fakulteta Zvjezdanom selu Mosor

Suradnja Pomorskog fakulteta u Splitu i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM), nastavljena je i devete godine za redom! Skupina od 37 studenata i tri profesora preddiplomskog studija pomorske nautike, posjetila je dana 22. svibnja zvjezdarnicu na vrhu Makirini. Posjet je ostvaren u sklopu kolegija astronomske navigacije, a studente je vodio prof. Zvonimir Lušić.

Kao i ranijih godina, studenti su na početku posjeta pod vodstvom svojih profesora s terase zvjezdarnice obavili vježbu rukovanja sekstantom. Uslijedilo je predavanje o Sunčevom sustavu i drugim svemirskim temama, održano u velikoj dvorani zvjezdarnice. Hirovitost vremena kojoj svjedočimo ovih dana, onemogućila je provedbu zadnjeg dijela predviđenog programa: promatranja velikim teleskopom zvjezdarnice. Studenti su samo u velikoj kupoli upoznati s tim instrumentom i načinom na koji se njime opservira.

Posjet studenata je organizirao tajnik ZSM-a Tomislav Nikolić, dok je za astronomski dio programa bio zadužen astronom-animator Udruge Zoran Knez.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x