X
GO

Održani Dani tehničke kulture!

Manifestacija je upriličena u vremenu od 9. do 19. studenog, u tri splitske osnovne škole.

  • 19 studenog 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 394
Održani Dani tehničke kulture!

Manifestacija Dani tehničke kulture 2020., u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Splita, dviju udruge članice, te tri splitske osnovne škole, održana je u vremenu od 9. do 19. studenog. Radionice modelarstva i robotike, u trajanju po dva školska sata, održane su u OŠ Bol, OŠ Mertojak i OŠ Plokite. U njima je sudjelovalo ukupno oko 130 učenika viših razreda.

Radionice modelarstva je vodio predsjednik Zajednice i član Društva pedagoga tehničke kulture Split Martin Olujić, dok su u provedbi robotičkih radionica sudjelovali predsjednik Udruge za robotiku "Inovatic" Jozo Pivac i član iste udruge Marko Janjiš, kao i studenti Sveučilišta u Splitu. Modelarske radionice su uključivale izradu uporabnih predmeta od šperploče, piljenjem, lijepljenjem i brušenjem. Program robotike se, pak, oslanjao na tehnologiju zvanu micro:bit. Učenici su se imali priliku upoznati s osnovnim konceptima elektronike i programiranja.

I ovim Danima tehničke kulture se željelo približiti djeci raznovrsne tehničke djelatnosti i potaknuti ih da se priključe izvannastavnim aktivnostima koje provodi Zajednica i njene udruge članice. Sve radionice su provedene u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x