X
GO

Podsjetnik - POZIV NA PRIJAVE: Scenaristička radionica i Radionica filmske kritike

  • 31 svibnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 534

Podsjećamo da su  do ponedjeljka, 3.lipnja, otvorene prijave na scenarističku radionicu i radionicu filmske kritike. Radionice su besplatne za polaznike i moguća je prijava na obje radionice. 

 

RADIONICA SCENARIJA

Od 17. do 20.lipnja u prostorijama Kino kluba Split održavat će se scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthelyi. Radionica će se sastojati od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima. Službeni jezik radionice je engleski. Za učestvovanje je potrebno dostaviti sinopsis i/ili scenarij projekta, također na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca OVDJE.

Kinga Keszthelyi diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti. Nakon što je kao dramaturginja bila angažirana u regionalnom kazalištu, 2000. prelazi na jedno od najcjenjenijih mađarskih kazališta, kazalište Katona József. Dobitnica je Fulbrightove stipendije za studij dramaturgije i menadžmenta na Umjetničkoj školi Sveučilišta Columbia u New Yorku. Od 2004. radila je za TT Filmmhely, produkcijsku kuću Béle Tarra, a od 2013. djeluje kao samostalna dramaturginja za kazalište, film i operu. Držala  je kolegije dramaturgije i scenarija na međunaronoj filmskoj školi film.factory u Sarajevu.

RADIONICA FILMSKE KRITIKE

Od 17. do 20.lipnja, također u prostorijama KKS-a, održavati će se radionica filmske kritike pod mentorstvom Jonathana Rosenbauma. Program radionice obrađivati će tematski dva filma Orsona Wellesa: F for fake i The Other Side of the Wind, a polaznici će imati priliku i napisati vlastite tekstove. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca OVDJE.

Jonathan Rosenbaum radio je kao glavni kritičar Chicago Readera od 1987. do 2008. Autor je petnaest knjiga. U svojoj izrazito plodnoj karijeri pisao je za brojne časopise, između ostalih za Cahiers du cinéma, The Village Voice, Film Comment i Sight & Sound. Predavao je na kalifornijskom Univerzitetu u San Diegu na poziv Mannya Farbera. Kao vanjski predavač predavao je film na Sveučilištu u Virdžiniji u Richmondu (2010-2012), te držao kolegije Svjetska kinematografija i Američki nezavisni i alternativni film na film.factory programu u Sarajevu od 2013 – 2015. Radio je kao konzultant na filmovima Orsona Wellesa Dodir zla (Touch of Evil) i Druga strana vjetra (The Other Side of the Wind). Redovno objavljuje tekstove na svom web site-u: jonathanrosenbaum.net. Trenutno drži seriju predavanja o Orsonu Wellesu u filmskom centru Gene Siskel u Chicagu.

https://www.youtube.com/watch?v=nMWHBUTHmf0&t=31s

http://kinoklubsplit.hr/edu/open-call-kino-klub-split-will-host-two-workshops-by-prominent-experts/

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x