X
GO

U Splitu će se u subotu čistiti podmorje na akvatoriju gradskih plaža

  • 30 svibnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 632
U Splitu će se u subotu čistiti podmorje na akvatoriju gradskih plaža

Povodom svjetskog dan zaštite okoliša 05. lipnja Ronilačko–ekološki klub HVIDR-a Split u suradnji s Hrvatskim ronilačkim savezom, Gradom Splitom i TZ Grada i Županijom Splitsko-dalmatinskom i ove godine organizira ekološku akciju čišćenja podmorja u Splitu na akvatoriju gradskih plaža. Ekološka akcija “SPLIT – EKO 2019.” će se održati u Splitu na gradskim plažama na akvatoriju Žnjan – Trstenik u subotu 1. lipnja 2019. s početkom u 09.30. sati, a manifestacija za goste sudionike trajat će od 31. svibnja – 02. lipnja.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 05. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

U proteklih četrdesetak godina ova manifestacija je izrasla u jedan od najjačih mehanizama kojima Ujedinjeni narodi podižu svijest ljudi širom našeg planeta o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice i potiču ih da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.

REK HVIDR-a Split je od utemeljenja 1996. svake godine prisutan kako na sudjelovanju tako i na suorganizaciji ili pak samostalnoj organizaciji ronilačko-ekoloških akcija čišćenja u što dostojnijem obilježavanju ovog značajnog datuma.

Ova ekološka akcija je jedna od 20-tak eko-akcija koje Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split provodi ove godine, pored drugih brojnih aktivnosti gdje se volonterskim radom nesebično žrtvuju za bolju i sigurniju društvenu zajednicu. Stoga pozivaju stanovnike Splita da svojim sudjelovanjem u što većem broju uveličaju ekološku akciju čišćenja podmorja “SPLIT – EKO 2019.” (Žnjan – Trstenik). Za sve sudionike organizator je osigurao tehničke preduvjete za provedbu, te okrijepu sudionika, a za goste sudionike iz udaljenih krajeva ronilački izlet u nedjelju 02. lipnja.

Plan i program akcije (subota – 01. lipnja 2019.)

 – 09:30 – okupljanje na plaži Žnjan

 – 10:00 – Pozdravna riječ domaćina i brifing

 – 10:30 – akcija čišćenja podmorja na plaži Žnjan – Trstenik

 – 14:00 – ručak i podjela zahvalnica za sve sudionike

 – 18:00 – punjenje boca za sudionike ronilačkog izleta 

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x