X
GO

Završeno Školsko-klupsko natjecanje mladih tehničara NMT 62

  • 7 veljače 2020
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 350
Završeno Školsko-klupsko natjecanje mladih tehničara NMT 62

U srijedu 05. veljače završen prvi krug natjecanja mladih tehničara Hrvatske i to na školsko / klupskom nivou sa kojeg najbolji odlaze na županijsko a zatim na državno natjecanje.

Grupa supetarskih mladih radioamatera odradila je jučer prvi dio koji se sastojao u gradnji tonskog oscilatora  na eksperimentalnoj pločici .  Jedan čip i nekoliko otpornika i kondenzatora bilo je dovoljno da isti prosvira za svega 15 minuta rada. Uz neke male korekcije sve je bilo u redu.

Danas je u školskoj sportskoj dvorani održan ostatak natjecanja koji se sastojao od pronalaženja skrivene radio stanice uz pomoć radiogoniometra  te najtežeg dijela a to je pisanje testa iz tehničkih predmeta.

Lovci na ''lisicu'' brzo su odradili pronalaženje ''unesrećene osobe'' a najbrži je bio Dominik Vicelić ( 1 minutu i 23 sekunde) zatim Toni Pučo ( 1 minutu i 34 sekunde ), Kaja Dodig ( 1 minuta i 52 sekunde ) te ostali koji su u zadanom roku od 5 minuta riješili zadatak.

Na testu se poznaju junaci a on je uvijek bio mjerodavan za osvajanje prvog mjesta pa je tako od mogućih 30 Toni dobio 26 bodova,  Kaja 22 boda, Dominik 21 bod i Mirena 16 bodova.

Nakon zbrajanja svih rezultata na županijsko natjecanje u ožujku putuje Toni Pučo sa 95 bodova a u rezervi ostaju Dominik Vicelić sa 91 i Kaja Dodig sa 86 bodova. Naime, ukoliko bude premalo, organizator može pozvati i niže plasirane učesnike na natjecanje.

Do tada se nastavlja s redovitim aktivnostima. Nove konstrukcije čekaju a najavljena su i jaka DIGI natjecanja na kratkom valu.

Zahvaljujemo Srednjoj školi Brač i njenoj ravnateljici na ustupanju sportske dvorane i učionice za potrebe natjecanja.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x