X
GO

Dobar početak jeseni u radioklubu "Vidova gora"

Početka listopada obilježen je tradicionalnim RUS-WW-DIGI natjecanjem u kojem naši trenutno drže odlično drugo mjesto na svijetu i prvo u Europi.

  • 12 studenog 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 63
Dobar početak jeseni u radioklubu "Vidova gora"

Supetar, 06.10.2020.

Iako je Koronela učinila svoje i smanjila brojne aktivnosti mladih, supetarski su radioamateri, poštujući propisane mjere zaštite i samozaštite, uspjeli u jesenskom razdoblju ostvariti zapažene rezultate.

Već početkom kolovoza odrađen je poznati Alpe-Adria kontest sa Vidove Gore u kojem su mladi zauzeli odlično 12. mjesto.  Zatim slijedi sedmodnevni boravak u radio amaterskom kampu na Zvjezdanom selu Mosor gdje je boravilo troje najboljih mladih radioamatera.

U međuvremenu je odrađeno RTTY natjecanje SARTG u kojem je osvojeno drugo mjesto na svijetu i prvo u Europi a odmah početkom  rujna UKV natjecanje IARU R1 sa plasmanom na 15. mjestu uz napomenu da se radilo svega 6 sati.

Krajem rujna nastupa najveće svjetsko digi natjecanje CQ WW RTTY a očekuje se također dobar plasman u samom vrhu.

Početka listopada obilježen je tradicionalnim RUS-WW-DIGI natjecanjem u kojem naši trenutno drže odlično drugo mjesto na svijetu i prvo u Europi.

A u subotu 10. listopada odradit će se već poznati KUP JADRANA, posljednji u nizu natjecanja koje organizira Hrvatski radio amaterski savez.

A što dalje ? Čeka nas tradicionalno japansko natjecanje JARTS  te svjetsko CQ WW SSB natjecanje u kojem će mladi operatori iskušati svoje govorne sposobnosti.

Moram istaknuti i pohvaliti Kaju, Mirenu i Tonija, troje mlađih operatora  koji su se istakli u tim natjecanjima .

Ni oni mlađi nisu zaboravljeni. Upravo je u osnovnoj školi Supetar u tijeku prijava kandidata za novi radio amaterski tečaj koji će uskoro početi u trajanju od 4 mjeseca.  Stariji će se ogledati u izradi elektroničkih sklopova i naprednim vještinama digitalnih komunikacija.

U svakom slučaju, uz obavezne mjere zaštite neće biti dosadno.

Do slijedećeg javljanja.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x