X
GO

Dobre vijesti su uvijek dobre

Novosti iz radio kluba "Vidova gora"

  • 15 listopada 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 128
Dobre vijesti su uvijek dobre

Protekli vikend protekao je u znaku ''Kupa Jadrana'', jednog od najzanimljivijih natjecanja hrvatskih radioamatera jer je to ''lov'' na stanice sa Jadrana koje uz redovni raport daju i svoju brodoregistarsku oznaku a iste nose više bodova nego kontinentalne stanice.

Cilj je bio odraditi što više stanica sa kopna i sa mora a naročito ove posljednje koje su ujedno i množitelji.

Natjecanje je podijeljeno u 4 perioda po 30 minuta o čega se prvi i treći rade telegrafijom a drugi i četvrti fonijom pa ovdje prednjače oni koji nisu bili lijeni naučiti telegrafiju u svom klubu.

Supetarski su se radio amateri podijelili kao i obično u dvije grupe od kojih je jedna radila sa lokacije u Donjem Humcu a druga iz klupskih prostorija u Supetru.

Obrada natjecateljskih dnevnika je u tijeku a rezultati će biti poznati za desetak dana.

U međuvremenu je u klub stigla još jedna diploma za osvojeno prvo mjesto u Hrvatskoj i drugo na svijetu, u međunarodnom natjecanju ''Ukrainian DX DIGI CONTEST 2021 '', a osvajači  iste je već poznata natjecateljska grupa koju čine Kaja, Mirena, Toni i Ivica.

I u svjetskom natjecanju BARTG Sprint PSK63 Contest 2021, održanog prije nešto više od mjesec dana postignut je odličan rezultat osvajanjem četvrtog mjesta na svijetu u kategoriji 100W.

Svi članovi kluba su u iščekivanju dodjele nove lokacije koja nikako da ugleda svjetlo dana. A dani su sve kraći!

Tekst i snimke:  Ivica Pavišić, 9A2BW   

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x