X
GO

Državno natjecanje Robokup u OŠ „Stjepan Radić“ u Imotskom!

Natjecanje će biti održano u vremenu od 21. do 23. travnja 2023. g.

  • 19 listopada 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 621
Državno natjecanje Robokup u OŠ „Stjepan Radić“ u Imotskom!

Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, biti domaćin državne razine 16. Robokupa – ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike, kojeg svake godine organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Natjecateljsku ekipu čine tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. U popratne aktivnosti Robokupa uključena su djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s teškoćama u razvoju.

Dana 7. listopada 2022. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom, osnovano je Organizacijsko povjerenstvo za 16. Robokup, koje će sačinjavati sljedeći članovi:

  1. Marko Mendeš – ravnatelj OŠ „Stjepan Radić“
  2. Bojan Floriani – voditelj kreativnih tehničkih radionica u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
  3. Hrvoje Nekić – zamjenik glavne tajnice u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
  4. Tomislav Nikolić – tajnik Zajednice tehničke kulture grada Splita
  5. Danijel Dodig – predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
  6. Zoran Gabelica – zamjenik predsjednika Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
  7. Luka Kolovrat - predsjednik Turističke zajednice Imota iz Imotskog

Robokup se provodi na dvjema razinama natjecanja: županijskoj i državnoj. Na državnu razinu natjecanja bit će pozvane 22 najuspješnije ekipe iz različitih škola i mjesta (oko 90 natjecatelja). Povjerenstvo je dogovorilo da će se državna razina 16. Robokupa održati od 21. do 23. travnja 2023. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Dolazak i smještaj natjecatelja predviđen je za 21. travnja, svečano otvorenje te početak natjecanja za 22. travnja, dok će proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje biti održano 23. travnja 2023. godine. U slobodno vrijeme natjecateljima će na raspolaganju biti organizacijski tim TZ Imota koji će ih upoznati sa znamenitostima grada Imotskog i Imotske krajine. S uzbuđenjem iščekujemo provedbu natjecanja, te smatramo kako je ova organizacija 16. Robokupa ujedno i potvrda osnovnoj školi „Stjepan Radić“ da je prepoznata kao centar Imotske krajine u poučavanju robotike, programiranja i novih tehnologija gdje djeca imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, inovativnost i kreativnost.

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x