X
GO

Kino klub Split održava XIII. SMOTRU - između dva filmska bloka održat će se i filmski kviz

  • 13 lipnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 484
Kino klub Split održava XIII. SMOTRU - između dva filmska bloka održat će se i filmski kviz

U subotu 29. lipnja održat će se trinaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaća niz recentnih klupskih ostvarenja.

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba prethodne godine, što uključuje trinaest ostvarenja, od toga tri eksperimentalna, pet igrana, tri namjenska filma i dva dokumentarna filma, uključujući nekoliko vježbi nastalih kroz radionice eksperimentalnog filma te međunarodnih programa. Jednodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina počevši s prvim filmskim blokom od 18 sati u Beton kinu, potom filmskim kvizom u 20 sati u Kino klubu Split te zadnjim, drugim filmskim blokom u 21 sati i 30 minuta u Beton kinu.

 
U 20 sati u Kino klubu Split održat će se filmski kviz, koji će voditi članovi Kino kluba Split. Za kviz se potrebno prijaviti unaprijed putem linka do 20. lipnja. Istovremeno će se u prostorijama Kino kluba Split tiskati cekeri i majice s vizualima iz bogate arhive KKS-a. Tiskanje je organizirano u suradnji s udrugom queerANarchive. Nakon završetka službenog programa, tradicionalno druženje nastavit će se uz glazbu.

Događanje se organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split Platformom Doma mladih. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Link na: PROGRAM

Kao i prethodnih godina program prikazuje sva nastala audiovizualna djela, kako ona mladih autora, amaterske filmove, tako i profesionalne produkcije i koprodukcije. Posjetitelji će također imati priliku pogledati radove nastale kroz radioničke programe kluba. Najčešće se surađivalo s Kinoklubom Zagreb, udrugom Blank, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu. Ukupno trajanje programa dostiže četiri sata.

Za vizualni identitet događanja zaslužan je Hrvoje Hiršl.
 
Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.
Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x