X
GO

ZTK grada Splita donirala ukupno 2000 zaštitnih vizira!

Viziri su danas (25. studenog) uručeni djelatnicima Općine Podstrana, Dječjeg doma Maestral, udruge Anđeli i Centra za pružanje usluga u zajednici Split.

  • 26 studenog 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 107
ZTK grada Splita donirala ukupno 2000 zaštitnih vizira!

Djelatnici Zajednice tehničke kulture grada Splita i njihovi vanjski suradnici su i u ovom mjesecu nastavili s izradom i doniranjem zaštitnih vizira onima kojima su oni najpotrebniji. Sa stotinu danas doniranih vizira, ukupni broj tih prijeko potrebnih zaštitnih sredstava izrađenih u Zajednici se popeo na dvije tisuće! Viziri su danas uručeni djelatnicima Općine Podstrana, Dječjeg doma Maestral, udruge Anđeli i Centra za pružanje usluga u zajednici Split.

ZTK grada Splita koristi ovu priliku da se zahvali svim vrijednim volonterima koji su od konca mjeseca ožujka, kada je ova akcija bila započela, izrađivali okvire zaštitnih vizira tehnikom 3D printanja. U akciju su se uključili radio klubovi Marjan i Kaštilac, udruga Zvjezdano selo Mosor, OŠ Mertojak, Treća gimnazija Split – Prirodoslovno-matematička gimnazija, Peta gimnazija "Vladimir Nazor" Split, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, te studenti Sveučilišta u Splitu. Bez njihove pomoći akcija ne bi mogla biti realizirana. Zaštitne vizire su sastavljali, dezinficirali, pakirali i isporučivali djelatnici Zajednice.

Viziri su u najvećoj mjeri bili donirani medicinskom osoblju i djelatnicima domova za starije i nemoćne, ali i osoblju osnovnih i srednjih škola, djelatnicima Policijske uprave, Civilne zaštite, HGSS-a, komunalnih i inspekcijskih službi, jedinica lokalne samouprave i sl. Većina vizira je uručena potrebitima u grada Splitu, ali je jedan njihov dio dospio i u ruke djelatnika različitih ustanova u Kaštelima, Sinju, Makarskoj, Imotskom, Supetru, Hvaru...

Ova akcija izrade vizira je potaknuta i potpomognuta od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture, koja je osigurala, pripremila i dostavila filamente za printanje, folije i ostale potrebne materijale. Cijeli projekt je ostvaren uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi. Sukladno svojim mogućnostima, Zajednica namjerava nastaviti s ovom aktivnošću i ubuduće.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x