X
GO

ZTK grada Splita održala radionice modelarstva u Dalmatinskoj zagori!

  • 1 lipnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 356
ZTK grada Splita održala radionice modelarstva u Dalmatinskoj zagori!

Dana 31. svibnja 2022. u Dalmatinskoj su zagori organizirane i provedene dvije modelarske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Prva radionica održana je u osnovnoj školi „Dr. fra Karlo Balić“ u Šestanovcu. Na radionici je sudjelovalo dvanaest učenika šestog razreda navedene škole, zajedno sa svojim nastavnikom tehničke kulture i informatike, Danijelom Dodigom.

Odmah po završetku prve radionice, održana je i druga radionica, na Lovreću, u osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“. Radionici su prisustvovali učenici petih i šestih razreda, sveukupno 21, zajedno sa svojim nastavnikom tehničke kulture, Željkom Perićem. Učenici su na radionicama modelarstva upoznali rad sa strojem koji je potpuno siguran za korištenje i prilagođen za rad s djecom, a služi za obradu drva – ubodna pila Unimat. Uspomoć Unimata i dodatnih alata (turpije, brusne daščice, nožići..), učenici su od tankih komada šperploče oblikovali jednostavne svakodnevne uporabne predmete, držače za ubruse, koje su po završetku izrade nosili sa sobom.

Obje radionice organizirane su od strane ZTK grada Splita i DPTK Split, a vodio ih je profesor Martin Olujić, predsjednik ZTK grada Splita i član Društva pedagoga tehničke kulture Split. Pri tom su mu asistirali Ella Rinčić, stručna suradnica ZTK grada Splita, Danijel Dodig, nastavnik tehničke kulture i informatike, ujedno i predsjednik ZTK grada Imotskoga i Željko Perić, nastavnik tehničke kulture.

Osim  popularizacije i promidžbe modelarstva kao jednog od područja tehničke kulture, ovim se radionicama službeno označio početak suradnje Zajednice tehničke kulture grada Splita i novoosnovane Zajednice tehničke kulture grada Imotskoga.

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x