X
GO

Lijep završetak 2021. godine!

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ u ZTK grada Splita

  • 23 prosinca 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 2960
Lijep završetak 2021. godine!

U sklopu dobre prakse promicanja tehničkih aktivnosti među djecom i mladima, Zajednica tehničke kulture je 22. i 23. prosinca 2021. provela dvije radionice s učenicima Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“. Radionicama je prisustvovalo 6 učenika, koje je u Zajednicu doveo njihov učitelj tehničke kulture, Dražen Jurić, te zajedno s njima sudjelovao u radu. Radionice je vodila Ella Rinčić, stručna suradnica u ZTK grada Splita.

Dana 22. prosinca 2021. održana je radionica modelarstva - brodomodelarstva. Učenici su u paru spajali modele brodova od prethodno pripremljenih pozicija, razvijali vještine lijepljenja te rukovanja pomoćnim alatima (brusna daščica) za obradu drva.

Dana 23. prosinca, na prvom školskom satu, učenici su završili započeto spajanje brodova, a kroz sljedeća dva školska sata održana je radionica robotike. Učenici su upoznali osnovne dijelove robota (mBot i mBot2) i njihovu namjenu, program mBlock te su pojedinačno oblikovali i primijenili jednostavne programe za pokretanje robota.

Zadovoljstvo radom iskazano je obostrano, stoga se ovim putem želimo zahvaliti svim sudionicima radionica za lijep završetak 2021. godine!

Ispiši
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x