X
GO

Podjela diploma i završetak zimskih radionica tehničkih aktivnosti 2021./2022.

  • 5 siječnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 4183
Podjela diploma i završetak zimskih radionica tehničkih aktivnosti 2021./2022.

Na svu sreću, ove školske godine ništa nas nije spriječilo da zainteresirane učenike uključimo u aktivnosti zimskih radionica robotike te modelarstva i elektrotehnike. Zimske radionice tehničkih aktivnosti provedene su u periodu od 27. prosinca 2021. do 5. siječnja 2022. godine, u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita (Varaždinska 53), pod mentorstvom Elle Rinčić, stručne suradnice u ZTK grada Splita.  

Radionice su se odvijale radnim danima, u prijepodnevnom terminu u trajanju od dva školska sata.  Na radionicama robotike učenici su usvojili teorijska znanja o edukativnom robotu mBotu te su po završetku samostalno upravljali robotima koristeći sve dostupne naredbe u programu mBlock.

Na radionicama modelarstva i elektrotehnike učenici su savladali samostalno korištenje strojeva (ubodne pile, stolne bušilice), alata (brusilice), usvojili su tehniku lijepljenja, kao i teorijska znanja o procesu lemljenja, rukovanja lemilicom i pravilnog spajanja led dioda na tiskanu pločicu. Po završetku radionica učenici su „u rukama“ imali gotove proizvode proizašle iz vlastitih ideja – držače za mobitel/noćne svjetiljke s likovima po želji.

Obje radionice održane su s ciljem popularizacije tehničkih aktivnosti među djecom, razvijanja motoričkih sposobnosti i poticanja kreativnosti – koji su na kraju i ostvareni.

Učenicima su, za uspješno sudjelovanje na Zimskim radionicama tehničkih aktivnosti, 5. siječnja 2022. dodijeljene i diplome!  

Ispiši
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x