X
GO

Suradnja Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral

  • 28 veljače 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 4075
Suradnja Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral

U sklopu suradnje Zajednice tehničke kulture grada Splita i Dječjeg doma Maestral u Splitu, danas je za korisnike Doma u prostorijama Zajednice održana prva u nizu besplatnih radionica tehničkih djelatnosti. Radionice s područja programiranja, elektrotehnike, modelarstva i robotike će biti održavane sljedećih nekoliko mjeseci, do kraja tekuće školske godine.

Program radionica će biti osmišljavan u dogovoru s djecom, sukladno njihovim sklonostima i mogućnostima. U nastavnim radionicama će kroz upoznavanje s osnovama spomenutih djelatnosti biti ostvaren i jedan zajednički skupni projekt. Učenike će se poticati na iznošenje ideja, kritičko razmišljanje, razvijanje kreativnosti, motorike i kompetencija u različitim područjima tehničke kulture. Time će djeca postati aktivnim sudionicima u radu, kao istraživači, projektanti, nosioci ideja i izvršitelji radova.

Današnja prva radionica je bila posvećena uvodu u robotiku, a u njoj je sudjelovalo četvero osnovaca. Vodila ih je njihova odgajateljica Svjetlana Borić, dok je radionicu održala stručna suradnica Zajednice Ella Rinčić. Tijekom provedbe ovih radionica, u njihov će se rad uključiti više skupina korisnika Dječjeg doma Maestral.

Ispiši
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x