X
GO

Novi ciklus STEM(AJMO!) radionica

  • 26 rujna 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 417
Novi ciklus STEM(AJMO!) radionica

S današnjim danom 26. rujna 2022., započeo je ciklus održavanja besplatnih jednodnevnih radionica u sklopu projekta STEM(AJMO!).
Projekt STEM(AJMO)! provodi se s ciljem razvijanja kapaciteta partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećanja broja aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima. Zajednica tehničke kulture grada Splita sudjeluje na navedenom projektu kao jedan od partnera nositelja projekta, Centra tehničke kulture Rijeka.
Nakon održanih višednevnih radionica, koje su se održavale u prostorima Zajednice tehničke kulture grada Splita i koje je pohađalo više od 100 djece, počinje novi ciklus jednodnevnih radionica koje će se održavati u suradnji s četiri osnovne škole u okolici Splita.
Ovaj ciklus jednodnevih radionica obuhvaća 8 radionica koje će se održavati na području Kaštela, Trogira, Trilja i Omiša, a radionice vodi Bruna Kolak, vanjska suradnica Zajednice tehničke kulture grada Splita.
Prva na redu bila je Osnovna škola Kneza Trpimira, Kaštel Gomilica, gdje su održavane radionice kriptografije. Polaznici radionica upoznati su sa osnovnim pojmovima koji se koriste u kriptografiji te nastanku i povijesti kriptografije. Smišljali su svoje šifre i šifrirali odabrane riječi. Učili su i isprobavali osnovne metode kriptiranja poruka te kao praktični dio izrađivali svoje kotače za dešifriranje.
Sadržaj koji se obrađuje na radionicama prilagođen je interesima, uzrastu i sposobnostima polaznika, a teorijski i praktični dijelovi se pravilno izmjenjuju kako bi učenici stekli nova znanja i vještine te kako bi ostvarili cilj samog projekta.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x