X
GO

Radionica raketnog modelarstva Društva pedagoga tehničke kulture Split

  • 24 svibnja 2023
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 869
Radionica raketnog modelarstva Društva pedagoga tehničke kulture Split

U dane 23. i 24. svibnja, u OŠ Kman-Kocunar su održane radionice raketnog modelarstva za učenike i učitelje tehničke kulture splitskih osnovnih škola i udruga. Radionice su se provele u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Split, jedne od udruga članica Zajednice tehničke kulture grada Splita.
U sklopu radionice, trideset učenika osnovnoškolskog uzrasta izradilo je oko 120 raketa, potpuno opremljenih i spremnih za provedbu natjecanja. U skupinama su izradili padobrane i trake (strimere), opremili glavice raketa, na trup polijepili stabilizatore, nadodali potrebne poveznice (konce i vodilice) te sve zajedno povezali u kompletne, funkcionalne modele.
U izradi su učenicima pomagali njihovi mentori, učitelji tehničke kulture iz splitskih osnovnih škola i udruga – Simona Bijelić, Ante Milić i Dragan Uljični, te su na taj način i oni sami usavršavali postojeća znanja iz jednog od područja tehničke kulture - raketnog modelarstva.
Radionice je vodio profesor Martin Olujić, predsjednik ZTK grada Splita i član DPTK Split, a u provedbi mu je asistirala stručna suradnica u ZTK grada Splita i članica DPTK Split, Ella Rinčić.
Osim same izvedbe i praktičnog dijela, profesor Olujić učenike je uputio u tijek i pravila provedbe natjecanja, ali i u detalje koje posjeduju samo pravi znalci navedenog područja. Pod dojmom teorijskih znanja i praktične primjene, učenici su iskazali entuzijazam u iščekivanju sljedećeg natjecanja na kojemu će sve naučeno i primijeniti!

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x