X
GO

Što je to dokumentarni film?

Kino klub Split poziva građane na javno predavanje Tonća Gaćine

  • 23 studenog 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 422
Što je to dokumentarni film?

Kino klub Split u sklopu radionice dokumentarnog filma pod mentorstvom Tonća Gaćine organizira javno predavanje Što je to dokumentarni film?

Predavanje će se održati u petak 25. 11. 2022 u 20 sati u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28, Zgrada Doma mladih). Predavanje je javno i ulaz je slobodan.  

Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split, Diplomski studij Filmske i TV režije, na ADU Zagreb. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora u Kino klubu Split. Radio je kao šarfer, majstor rasvjete, snimatelj i redatelj na brojnim autorskim i komercijalnim projektima. Od 2004. profesionalno je sudjelovao na preko sto različitih domaćih i stranih filmskih i TV produkcija. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje dokumentarni film pri odsjeku Filmske i TV režije. Predaje dokumentarni film na filmskoj školi KKS-a i drži radionicu dokumentarnog filma KKS-a. Autor je srednjemetražnog dokumentarnog filma Turizam!, nekoliko kratkometražnih, a filmovi su mu prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gdje osvajaju nagrade i priznanja. Bio je na fuknciji dopredsjednika Kino kluba deset godina (2011 – 2021) te je četiri godine (2017 – 2021) obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog filmskog saveza.

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.

-----
Link na objavu: https://kinoklubsplit.hr/edu/javnopredavanjetoncagacinestojetodokumentarnifilm/
Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)

Dragutin Andrić

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x