X
GO

Održani Dani tehničke kulture u OŠ Kamen-Šine

  • 10 svibnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 820
Održani Dani tehničke kulture u OŠ Kamen-Šine

U splitskoj osnovnoj školi Kamen-Šine je 8. i 9. svibnja održana manifestacija Dani tehničke kulture 2019. g. Manifestaciju su u suradnji s OŠ Kamen-Šine organizirale Zajednica tehničke kulture grada Splita i neke od njenih udruga članica. U sklopu Danâ, u školi je za učenike provedeno nekoliko raznolikih radionica tehničkih aktivnosti.

Djecu i goste je na otvorenju manifestacije pozdravio ravnatelj škole Kamen-Šine Bože Ujević. Otvorenje su svojom prisutnošću uveličali i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, te predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić. Oni su se prisutnima obratili i s po nekoliko prigodnih riječi. Posebno je zadovoljstvo bilo među gostima vidjeti i prof. Petra Slapničara, bivšeg gradonačelnika grada Splita, koji je daleke 1993. g. bio otvorio školu Kamen-Šine! Prisutni su bili i Joško Kalilić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Splitu, Kamilo Čuljak, dopredsjednik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić, v. d. tajnika ZTK grada Splita, koji je i najzaslužniji za organizaciju ove manifestacije, kao i drugi djelatnici ZTK grada Splita i ZTK Splitsko-dalmatinske županije.

Prva radionica u programu Dana tehničke kulture bila je ona obrade stiropora. Vodio je nastavnik tehničke kulture i predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić. Program je nastavljen radionicom modelarstva koju je vodio Toni Jagnjić, stručni suradnik ZTK Splitsko-dalmatinske županije. Isti mentor, ovaj put u ulozi tajnika udruge Mladi robotičari, vodio je i robotičku radionicu, popodne prvog dana održavanja manifestacije. Taj prvi dan je zaključen radionicom digitalne fotografije. Ona je organizirana u suradnji s Fotoklubom Split, a vodio ju je fotograf Antonio Miše, član toga kluba.

Program je drugog dana započeo nastavkom radionice obrade stiropora, ovaj put sa zahtjevnijim zadacima za izradu. Slijedila je radionica brodomodelarstva, u kojoj su djeca upoznata s radio upravljanim jedrilicama. Vodio ju je Duje Luković, pomoćni trener u JK Zenta. Dani tehničke kulture u OŠ Kamen-Šine su okončani programom iz astronomije. Nakon predavanja o Sunčevom sustavu, održano je i kratko promatranje Mjeseca teleskopom postavljenim ispred zgrade škole. Predavanje je održao i promatranje vodio astronom-animator udruge Zvjezdano selo Mosor Zoran Knez. U cjelokupni program Dana tehničke kulture se uključilo oko 120 učenika i nastavnika OŠ Kamen-Šine.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x