X
GO

RKVG Kids Day

  • 17 lipnja 2019
  • Autor: Toni
  • Broj pregleda: 372
RKVG Kids Day

Radioamaterima a pogotovo mladima posvećuje se sve više pažnja i nastojanje da u našim udrugama steknu posebna obrazovanja i savladaju tehnologiju koja omogućava održavanje radijskih veza u gotovo nemogućim situacijama.

Stoga su im dodijeljeni određeni dani kada se oni na radio amaterskim frekvencijama međusobno sastaju, razgovaraju i izmjenjuju tehnička iskustva a usput demonstriraju  mladim promatračima kako se to radi.

Ovogodišnji drugi Kids day održan je u subotu 15. lipnja pod pokroviteljstvom IARU Reg.I ( međunarodna organizacija radioamatera Europe, Afrike te srednjeg i sjevernog dijela Azije ).

Ovaj događaj je posebno stvoren za promicanje amaterskog radija među mladima. To je trenutak u kojem mogu podijeliti svoj amaterski radio hobi sa svojom obitelji, prijateljima, izviđačima ili čak široj javnosti. U ovom danu može se dogoditi da neki prvi put održe pravu radio vezu pa se nadamo da će time potaknuti interes da i oni postanu vrsni  radioamateri.

U održanim vezama razmjenjivali su ime, dob, mjesto, školu i omiljene boje kao i sve ostale podatke koje su korespondenti, također djeca iz drugih radio klubova i zemalja tražili.

Loše propagacije nisu išle na ruku mladoj supetarskoj ekipi koju su ovog puta sačinjavali Dominik, Kaja, Toni i Mirena.  Bit će bolje drugi put.

A za sve su krive sunčeve pjege,,!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x