X
GO

Veliki broj učenika osnovne škole Split 3 na Danima tehničke kulture 2021.!

  • 12 studenog 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 48
Veliki broj učenika osnovne škole Split 3 na Danima tehničke kulture 2021.!

Zajednica tehničke kulture grada Splita, zajedno s dijelom njenih udruga članica, Aerotehničkom udrugom Split i splitskom osnovnom školom Split 3, 8. i 9. studenoga 2021. obilježila je ovogodišnju drugu po redu, dvodnevnu manifestaciju - Dane tehničke kulture 2021. – organiziranu s ciljem poticanja djece i mladih na uključivanje u raznovrsne programe izvannastavnih tehničkih aktivnosti koje provodi Zajednica i njene udruge članice. Na sveukupno šest održanih radionica tehničkih aktivnosti na drugim Danima tehničke kulture 2021., sudjelovao je 141 učenik OŠ Split 3!

Prvoga dana održavanja manifestacije - 8. studenoga 2021. – na rasporedu su bile radionice modelarstva, robotike i elektronike. Prva radionica, radionica modelarstva, održana je pod mentorstvom profesora Martina Olujića, člana DPTK Split i predsjednika ZTK grada Splita. Radionici je prisustvovalo 25 učenika od 5. do 8. razreda, koji su izrađivali jednostavne uporabne predmete (držač za ubruse) pomoću ubodnih pila i odgovarajućih alata. Druga radionica, radionica robotike, održana je pod mentorstvom Elle Rinčić, stručne suradnice u ZTK grada Splita. Na radionici je 30 učenika, od 4. do 6. razreda, savladavalo osnove upravljanja robotom mBot2, a na kraju same radionice održana je utrka robota.  Istoga dana poslijepodne na programu je bila radionica elementarne elektronike. Radionicu je vodio Dragan Stanojević, profesor tehničke kulture i informatike u OŠ Petra Kružića u Klisu i OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu, te član DPTK Split. Radionici je prisustvovalo 15 učenika osmih razreda, koji su se upoznali sa svojstvima elektroničkih elemenata te izradili vlastite elektroničke sklopove.

Drugoga dana – 9. studenoga 2021. – na rasporedu su bile radionica brodomodelarstva, radionica o dronovima te Arduino radionica. Prva je po redu bila radionica brodmodelarstva, kojoj je prisustvovao 31 učenik, a vodio ju je Ante Milić, učitelj tehničke kulture u dvije osnovne solinske škole i član DPTK Split. Učenici su usvojili teorijske osnove vezane za kompoziciju broda i važnost brodskih čvorova te su izradili vlastite modele brodova s mehaničkim pogonom. Druga radionica bila je radionica o dronovima, kojoj je prisustvovalo 16 učenika. Mentori radionice bili su članovi Aerotehničke udruge Split - Matej Šalinović i Mirko Borovac - koji su učenicima prezentirali izradu i upravljanje bespilotnim letjelicama. Ovo je prva radionica ovakvog tipa u organizaciji ZTK grada Splita. Treća i zaključna radionica drugoga dana bila je Arduino radionica koju je vodio Ante Vlah, profesor računalstva u Elektrotehničkoj školi Split i član KMT Elektrotehničar pri istoj školi. Radionici je prisustvovalo 24 učenika šestog i sedmog razreda, koji su se upoznali s Arduino platformom, izradom projekata s LED diodama (blink,semafor), tipkalima (brojač), servo motorom i senzorskim programima.

Zajednica tehničke kulture grada Splita ovim se putem želi zahvaliti svim sudionicima na vrhunskoj suradnji i radu, osnovnoj školi Split 3 na ugošćivanju te posebno učiteljici tehničke kulture u OŠ Split 3, Danici Plastić, na iznimnom trudu u animiranju učenika te suradnji sa Zajednicom!

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x