X
GO

10. Platformat u Kino klubu Split

  • 28 rujna 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 772
10. Platformat u Kino klubu Split

Kino klub sudjeluje u ovogodišnjem desetom jubilarnom izdanju festivala nezavisne kulture Platformat s dva programa: radionicom analogne fotografije u sklopu koje se održavaju i javna predavanja i specijalnim izdanjem diskurzivnog programa U kvadrat.

Radionica analogne fotografije počinje u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada, s javnim predavanjima u prostoru Razred s početkom u 19 sati.

Na javnim predavanjima posjetitelji će se imati priliku upoznati s osnovama analogne fotografije. Javna predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresirane, ali je za praktični dio potrebna prijava.

Prijave na radionicu se vrše putem linka a otvorene su do 1. listopada.

Oprema za sudjelovanje na radionici je osigurana, a polaznici će za vrijeme trajanja Platformata imati priliku snimati život Doma mladih. Odabrani filmovi i fotografije će finalno biti izloženi u javnom prostoru Doma mladih.

Praktične dijelove radionice vodi istaknuti fotograf Rino Efendić, dok će javna predavanja voditi Tina Ljubenkov i Dragutin Andrić. Više o čitavom programu i predavačima može se pročitati na linku.

6. listopada u 20 sati u prostorijama Kino kluba održat će se projekcije filmova i diskurzivni program U kvadrat na kojem će biti prikazani češki film Jedan puž na stazi ljepote redateljica Anežke Horove i Kláre Trskove  i tri hrvatska filma; Aksiom Filipa Antonia Lizatovića, Daleko je more Jakova Torića i Od tebe sam sretan Davida Bakarića nastala u produkciji udruge Blank.

Više o programu može se naći u zasebnoj objavi.

Festival PLATFORMAT koji organizira Platforma Doma mladih svojim programom već deset godina predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih, kao i važnost suradnje. Istovremeno skreće pažnju na probleme s kojima se suočavaju korisnici Doma mladih te pokušava pronaći moguća rješenja istih. Ovogodišnjih deset dana za deset godina festivala predstavit će intenzivan interdisciplinarni, umjetnički, edukativni i zabavni program obuhvaćajući organizacije koje takve programe i stvaraju u Domu, a sve realizirano kroz participativnu formu slobodnog djelovanja i samoorganizacije.

Više o programu Platformata koji se ove godine održava od 30. rujna  do 9. listopada 2022. možete pronaći na linku.

Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)

Vizuali u prilogu: 
Deseti festival nezavisne kulture Platformat - Autorica Natalija Borjan

Radionica analogON - autor Dragutin Andrić

Platformat COVER

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x