X
GO

DIATUS na ARCA-i 2020!

Društvo inovatora DIATUS Split je sudjelovalo na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2020., održanoj u Zagrebu.

  • 29 listopada 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 119
DIATUS na ARCA-i 2020!

Na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2020, koja je od 15. do 17.10.2020. godine održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predstavljeno je oko 180 inovacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

UDRUGA INOVATORA HRVATSKE zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima i ove godine je uspjela organizirati 18. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2020. koja je ujedno i prva fizički održana izložba inovacija u Europi. Na izložbi su se predstavile inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, a posebno interesantne su bile inovacije namijenjene borbi protiv koronavirusa.

Društvo inovatora DIATUS je, na zajedničkom štandu izložio pet inovacija svojih članova, od kojih su čak tri izazvale posebnu pozornost članova Stručnog ocjenjivačkog suda i nagrađene su vrijednim priznanjima, i to:

  1. ZIDNI BLOK S OSLONCIMA ZA GRADNJU POTPORNIH ZIDOVA, inovator DAVOR BEROŠ, Baška Voda - zlatna medalja
  2. GET WORK – MOBILNA APLIKACIJA, sustav za povezivanje ponude i potražnje usluga, inovator MARIO MAREVIĆ, dipl.oecc, Makarska – brončana medalja
  3. ULTRAVIOLETNI STERILIZATOR LJUDI, inovator ZDRAVKO ROGOŠIĆ, Split – brončana medalja
  4. MINI ROBOT 7 U 1: „BILI TIĆ“, inovator BORIS UKIĆ, Split
  5. ELEKTRANA NA HIDRAULIČNI VIBRATOR, inovator JURE VUKIĆ, Starigrad

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promovira i promiče inovatorstvo i inovacije i jedan je od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA.

Pripremio: Predsjednik DIATUS-a Ante Zekić, dipl.ing.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x