X
GO

Društvo inovatora DIATUS na 13. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022.

  • 27 svibnja 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 298
Društvo inovatora DIATUS na 13. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022.

Na 13. Međunarodnom sajmu  inovacija  u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022, koja je od 13. do 15.05.2022 godine održana u SRC DG-SPORT u gradu Prelogu, predstavljeno je oko 130  izlagača iz 11 zemalja. Sajam AGRO ARCA posebnu pozornost posvećuje inovacijama u poljoprivredi, iz razloga što one pridonose unapređenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti.

Organizator sajma je HRVATSKA ZAJEDNICA INOVATORA i Grad Prelog. Pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, dok su partneri sajma uz Agronomski fakultet bili HAMAG-BICRO, Obrtnička komora Međimurske županije, Međimurska županija, Šibensko-kninska županija, te Općina Goričan.

U sklopu svečanog otvorenja sve je izlagače pozdravio prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora koji se osvrnuo na važnost inovacija u poljoprivredi, te posebno istaknuo razvoj inovacija u suradnji sa akademskom zajednicom.

Društvo inovatora DIATUS je na svom štandu izložio tri inovacije svoga člana UKIĆ Borisa iz Splita, od kojih su dvije nagrađene:

  1. PUNTAR HORTIKULTURNI STAKLENIK 12V, zlatna medalja
  2. PUNTAR NADZOR FN CENTRALE 12V, brončana medalja
  3. PUNTAR ATBEV + PLATFORMA 12V

Sve izložene inovacije je ocjenjivao Stručni ocjenjivački sud AGRO ARCE 2022.

Pripremio:
Predsjednik DIATUS-a
Ante Zekić, dipl.ing.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x