X
GO

Ekipa Udruge za robotiku "Inovatic" osvojila 1. mjesto na županijskoj razini Robokupa 2024.

  • 13 svibnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 446
Ekipa Udruge za robotiku "Inovatic" osvojila 1. mjesto na županijskoj razini Robokupa 2024.

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike, koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture i osnovnim školama.
Županijsku razinu Robokupa 2024. organizira i provodi Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s Udrugom za robotiku „Inovatic“. Ovogodišnje županijsko natjecanje održalo se danas na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, a sastojalo se od dva dijela. Prvi dio je kod učenika zahtijevao primjenu vještina pri izradi različitih strujnih krugova te primjenu određenih teorijskih pojmova iz područja tehničke kulture. U drugom dijelu natjecanja učenici su iskazali vlastite vještine upravljanja robotskim vozilom pomoću određenih programa.
Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa s područja grada Splita i grada Imotskog, pod mentorstvom Udruge za robotiku „Inovatic“, Zajednice tehničke kulture grada Splita te Zajednice tehničke kulture grada Imotskog i Osnovne škole „Stjepan Radić“ u Imotskom. Natjecanje se odvilo u prijateljskom, edukativnom okruženju te su se u sklopu istoga razmijenila znanja i iskustva, a osim natjecateljskog, uvelike se njegovao i suradnički duh. Po završetku natjecanja, izdvojene su četiri ekipe, koje su se plasirale na državnu razinu natjecanja:

1. mjesto – ekipa Udruge za robotiku „Inovatic“, Split
učenici: Vito Tonšić, Mihovil Letina i Jure Vukušić, mentor: Jozo Pivac
2. mjesto – ekipa OŠ „Stjepan Radić“, Imotski
učenici: Gabrijela Tolić, Mia Parić i Lucija Perić, mentor: Zoran Gabelica
3. mjesto – ekipa ZTK grada Imotskog
učenici: Marina Maršić, Tea Pojatina i Filipa Župić, mentor: Danijel Dodig
4. mjesto – ekipa ZTK grada Splita
učenici: Marta Jerčić, Luka Duvnjak i Luka Zulim, mentor: Lucija Andrea Skočić

Ovim putem čestitamo i zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju i u provedbi natjecanja županijske razine Robokupa 2024. u Splitsko-dalmatinskoj županiji!

Ispiši
Kategorije: Novosti, Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x