X
GO

Jesen u Kino klubu Split

  • 8 rujna 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 857
Jesen u Kino klubu Split

U predstojećoj sezoni očekuje nas niz programskih aktivnosti: otvorene prijave za radionicu hibridnog filma, radionice zvuka, kamere i rasvjete te za seminar analogne fotografije!

Na tragu prethodnih i ove godine edukativni programi Kino kluba Split obogaćeni su raznolikim sadržajima. U periodu koji slijedi bit će za svakoga po nešto - moći ćete prisustvovati različitim radionicama, predavanjima i diskurzivnim programima.

Od praktičnih radionica za početak nas očekuje Radionica hibridnog filma Igora Bezinovića a zatim slijede tri osnovne praktične radionice: Radionica zvuka pod vodstvom Tonča Bakotina u suradnji s udrugom Sensoria, Radionica kamere Borisa Poljaka i Radionica svjetla Jure Cukra. Sezona se nastavlja uz već uhodane Radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera, Radionicu dokumentarnog filma Tonća Gaćine i završava Radionicom montaže pod mentorstvom Dragana Đokića. U sklopu radionica predavači će održavati i predavanja otvorena za javnost.

Ovosezonski diskurzivni program sastoji se od projekcija filmova uz gostovanja i diskusije s autorima i autoricama, a održavat će se najčešće četvrtkom ili petkom s početkom u 20 sati pod zajedničkim nazivom U kvadrat. Kao dio diskurzivnih programa održavat će se i tematska predavanja Ane Peraice i Jurice Pavičića, te drugih predavača. Svakog četvrtka od 20 sati vrata kluba bit će otvorena i za detaljno informiranje zainteresiranih o programina, članstvu, suradnjama i drugim oblicima sudjelovanja u radu. Uz navedene programske aktivnosti, nastavlja se cjelogodišnji seminar petkom Alternacije Rina Efendića. Glavni dio seminara posvećen je analognoj fotografiji u kontekstu pokretne slike.

Za dio programa otvorene su prijave: za radionicu hibridnog filma potrebna je prijava putem obrasca zaključno sa 17. rujnom. Radionica se održava od 24. do 26. rujna. Više informacija o radionici i predavaču možete pročitati na linku.

Za radionice zvuka, kamere i rasvjete možete se prijaviti putem zajedničkog obrasca na jednu, dvije ili sve tri radionice do 23. rujna 2022. Radionica zvuka će trajati od 29. rujna do 2. Iistopada. Radionica kamere će se održavati od 6. listopada do 9. listopada.  Radionica rasvjete održat će se od 12. listopada do 14. listopada. Više detalja o radionicama i predavačima možete pročitati na linku.

Na seminar Alternacije možete se prijaviti do 12. listopada putem obrasca. Seminar se održava svakog petka u popodnevnim satima. Više informacija o radionici i predavaču možete pročitati na linku.

Svi programi održavat će se u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28 u Domu mladih.

Više informacija dostupno je slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na   097 612 6766 (Dragutin)

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x