X
GO

Novi tečaj u supetarskom radioklubu

U radioklubu "Vidova gora" počeo novi tečaj za operatore ''P'' razreda!

  • 12 studenog 2020
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 58
Novi tečaj u supetarskom radioklubu

Supetar, 10.11.2020.

Iako s malim zakašnjenjem zbog poznate situacije krenuo je konačno novi tečaj za radioamatere operatore ''P'' razreda.

Na tečaj se prijavilo šestero kandidata i to od petog do osmog razreda a isti će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva školska sata.  Za sada je za dan održavanja odabran četvrtak a subota je ostavljena za starije operatore i kratkovalna natjecanja te nastavak rada elektroničke radionice.

Nove tečajce očekuje najprije obilno gradivo iz područja radio tehnike a kasnije i o radio amaterskim komunikacijama te na kraju, ako bude slobodnog vremena i malo rada na jednostavnim elektroničkim konstrukcijama.

Stariji su radioamateri početkom školske godine odradili nekoliko kratkovalnih natjecanja i to BARTG SPRINT, CQ WW RTTY, RUS WW DIGI i JARTS te dva UKV natjecanja IARU R1 i 9A CW.

U dva KV DIGI natjecanja osvojili su drugo mjesto na svijetu i prvo u Europi a ove se dane očekuju i prigodne diplome.

A u svjetskom natjecanju CQ WW SSB koje je održano prije desetak dana naši su mladi operatori ( Kaja, Mirena i Toni ) prvi put održali radio veze fonijom i to na engleskom jeziku. Uz malo početne treme sve je brzo prošlo a čulo se i pitanje: a kad je slijedeće natjecanje fonijom ??.

Bit će svega samo da ova epidemiološka situacija malo popusti pa će biti više druženja sa mikrofonima i primopredajnicima.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x