X
GO

Manifestacija „Sigurno u školu s HAK-om 2022.“

  • 17 rujna 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 391
Manifestacija „Sigurno u školu s HAK-om 2022.“

Dana 16. rujna 2022. na zapadnom dijelu splitske rive, upriličena je manifestacija „Sigurno u školu s HAK-om 2022“. Manifestaciju je organizirao Hrvatski Autoklub i Autoklub „Split“ Split, u suradnji s MUP-om, PU splitsko-dalmatinskom i Zajednicom tehničke kulture grada Splita.

Navedena manifestacija održava se na početku nove školske godine kako bi se maleni prvašići mogli educirati po pitanju pravila i sigurnosti u prometu, te kako bi se istaknula važnost pravilnog postupanja u prometu, kako pješaka, tako i vozača.

Osim osnovnoškolaca, manifestaciju su posjetila i vrtićka djeca, ali i svi zainteresirani prolaznici te oni koji su se u jutarnjim satima zatekli na rivi. Događaj je okupio nekoliko važnih institucija koje su predstavile aktivnosti koje provode u sklopu vlastitog, redovnog rada.

Zajednica tehničke kulture grada Splita uključila se u navedeno događanje, na kojemu je predstavila vlastiti rad te rad sedamnaest Udruga članica. Kako bi što bolje predstavili  radionice tehničkih aktivnosti, koje se u Zajednici održavaju tijekom cijele godine, djelatnici Zajednice pripremili su i vizualne materijale – robote na kojima učenici najčešće prakticiraju programiranje te modelarski stroj Unimat, uspomoć kojega se djeci pokazalo na licu mjesta kako se njime može obrađivati drvo. Štand Zajednice je tako imao preko 100 posjetitelja vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta, dok su se poneki stariji posjetitelji čak i okušali u izradi vlastitih privjesaka od šperploče.

U ime ZTK grada Splita, aktivnosti na manifestaciji su promovirali Bruna Kolak, vanjska suradnica ZTK grada Splita, Ella Rinčić, stručna suradnica ZTK grada Splita i Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita.

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x