X
GO

Započeo drugi ciklus održavanja STEM(AJMO!) radionica

  • 9 kolovoza 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 185
Započeo drugi ciklus održavanja STEM(AJMO!) radionica

Dana 8. kolovoza 2022. je započelo održavanje novog ciklusa besplatnih višednevnih radionica koje Zajednica tehničke kulture grada Splita provodi u partnerstvu sa Centrom tehničke kulture Rijeka u sklopu projekta STEM(AJMO!). Radionice će se provoditi do 19. kolovoza, a prijavljeno je više od sedamdeset učenika osnovnih i srednjih škola!
U sljedeća dva tjedna učenici će se upoznati s pojmovima kao što su kriptografija, razvoj video igara i CNC strojevi, usvojit će načine za šifriranje i dešifriranje poruka, samostalno koristiti Unity kao alat za razvoj video igara, uočavati i oblikovati pozadinske procese potrebne za stvaranje funkcionalne video igre te će oblikovati i izrađivati 3d modele korištenjem CNC stroja – 3d pisača. Radionice će voditi Bruna Kolak, vanjska suradnica Zajednice tehničke kulture grada Splita.
Sadržaji koji će se na radionicama obrađivati prilagođeni su interesima, uzrastu i sposobnostima polaznika, a teorijski i praktični djelovi će se pravilno izmjenjivati kako bi učenici što lakše stekli nova znanja i vještine te se ostvario i cilj samog projekta - razvijanje kapaciteta partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećanje broja aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladim i građanima.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr .

Ispiši
Kategorije: Događanja
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x